Over welke beroemdheid gaat het hier?

In de vroege morgen van 4 maart 1994 werd … door zijn vrouw in bewusteloze toestand aangetroffen op de vloer van hun hotelkamer in Rome. Hij had een overdosis van 50 Rohypnol-tabletten ingenomen, weggespoeld met champagne. … ontwaakte een dag later uit zijn coma. Hoewel het voorval aanvankelijk werd afgedaan als een ongeluk, beweerde zijn vrouw na … dood dat het zijn eerste zelfmoordpoging was geweest. Twee weken na het incident in Rome belde zijn vrouw de politie in Seattle met het bericht dat … zich in een kamer van hun huis had opgesloten met een revolver en dreigde zelfmoord te plegen. De politie arriveerde en nam een groot aantal vuurwapens en dozen munitie in beslag. … ontkende tegenover de politie dat hij zelfmoord had willen plegen.

Op 25 maart organiseerde zijn vrouw een bijeenkomst van vrienden en collega’s om … te dwingen zich op te laten nemen in een afkickkliniek om van zijn heroïneverslaving af te komen. Vijf dagen later vloog … naar Los Angeles om zijn behandeling in de kliniek te beginnen. Eerder die dag had een goede vriend van … op diens verzoek in Seattle het hagelgeweer gekocht waarmee … zich later van het leven zou beroven. Een dag later, in de vroege avond van 31 maart, klom … over de twee meter hoge muur van de kliniek en vluchtte weg. Zijn vrouw startte een zoekactie en huurde een privédetective in om … te vinden. Op 4 april werd … bij de politie als vermist opgegeven.

Op 8 april 1994 werd het lichaam van … ontdekt in zijn huis in Seattle door een elektricien die bezig was een beveiligingssysteem te installeren. Volgens hem leek het in eerste instantie of … lag te slapen; afgezien van een kleine hoeveelheid bloed rond zijn hoofd was zijn lichaam niet zichtbaar geschonden. Naast het lichaam werden het hagelgeweer en een zelfmoordbrief aangetroffen.